Kampagne om identitetstyveri

Materialepakke til interessenter

På denne side finder I materialer og forslag til deling på sociale medier og jeres øvrige platforme til kampagnen om identitetstyveri. Kampagnen er målrettet borgere.

Onsdag den 27. september lancerer Digitaliseringsstyrelsen i samarbejde med KL, Danske Regioner, Finans Danmark og politiet en større kampagne om identitetstyveri målrettet borgere. Kampagnen er en fortsættelse af sidste års indsats.

Kampagnen lanceres i forbindelse med National Cybersikkerhedsmåned i oktober måned og skal hjælpe borgere til bedre at kunne passe på deres personlige oplysninger og undgå identitetstyveri.

Materialepakken bliver løbende opdateret her på siden frem mod den 27. september.

Vigtig huskeregel som hovedbudskab

Hovedbudskabet i kampagnen er ”Banker og offentlige myndigheder vil ikke uopfordret bede dig om at overføre penge eller om dine personlige oplysninger over mail, SMS eller opkald”.

Digitale svindlere udgiver sig ofte for at være fra banken eller en myndighed, når de forsøger at lokke personlige oplysninger ud af borgere. Svindlerne kan virke troværdige og være svære at gennemskue. Derfor er budskabet en god huskeregel, der kan hjælpe borgere med at undgå at få stjålet og misbrugt deres digitale identitet.

Kampagnens indhold

Kampagnen indeholder blandt andet to nye, korte film med Bodil Jørgensen, tre lidt længere film, nogle GIF’er, film til brug til infoskærme og en pauseskærm til pc, en quiz, samt trykfiler til A4- og A3-plakater og trykte bogmærker sendt til landets biblioteker. Budskaberne vil blive udbredt via Facebook, Instagram, Snapchat, YouTube, TV2Play, radiospots, via influencer Isabella Alberte, annoncer på hjemmesider og i biografer landet over. Vi arbejder også på at få kampagnen ud at leve i gadebilledet via outdoor-annoncering.

Kampagnens landing page må I meget gerne dele eksternt. Her findes kampagnens film, quiz, gode råd, artikler og en ringetone. Se mere på og link til sikkerdigital.dk/identitetstyveri 

Spred budskabet

Vi håber, at I vil hjælpe med at sprede indholdet og budskabet på jeres kanaler. I er velkomne til at bruge nedenstående forslag til tekster, som de er eller tilpasse dem til jeres egne kanaler og målgrupper. Digitaliseringsstyrelsen vil i kampagneperioden løbende lave opslag på Sikkerdigitals Facebookside, hvor I også kan dele fra.

Hent materialerne

Materialerne kan downloades som zip-filer, via menuen nedenfor. Når du henter en zip-film, hentes en mappe med indhold til din mappe med hentede filer. Nedenfor findes også et skema med forslag til deling af kampagnematerialerne på sociale medier.

 

Kontakt

Har I spørgsmål til materialet eller kampagnen, er I velkommen til at kontakte:

Katrine Villarreal Villumsen, kommunikations- og pressechef, direktionssekretariatet
Mail: KATVIL@digst.dk 
Telefon: 24 89 15 06

Julie Brogaard Schytz, chefkonsulent, kontor for cyber- og informationssikkerhed
Mail: JULBR@digst.dk 
Telefon: 29 31 24 77