Falske bankhjemmesider

Falske hjemmesider der ligner bankens er et kendt trick kriminelle bruger for at snyde dig for penge. Her er, hvad du skal være opmærksom på,

Hjemmesider der ligner bankens, hvor du bliver bedt om at afgive personlige og og økonomiske oplysninger, er den typiske måde kriminelle bruger til at fiske oplysninger.

Det hele starter almindeligvis ved, at du modtager en mail med et link til bankens hjemmeside. Også kaldet en phising-mail.

Næsten identisk design og pop-up vinduer

Forfalskede bankhjemmesider er ofte godt lavet, hvor både bankens logo og farver fremstår troværdigt. Men ofte er der huller, der afslører falskneriet; for eksempel kan der være dårligt sprog og stavefejl eller hjemmesidens adresse er ikke den samme som bankens. Brug af pop-up vinduer med formularer i, vil rigtige banker aldrig bruge.

Reager ikke på budskaber om ”ting der haster” der kræver dine oplysninger

Rigtige banker vil aldrig lave hjemmesider, hvor du – uden at være logget på - bliver mødt med budskaber om kort tidsfrist for godkendelse, eller det haster med dit samtykke. Hvis noget er vigtigt og kræver at du reagerer, vil den rigtige bank først gøre det efter, du er logget ind på bankens hjemmeside.

Det er en god ide at tjekke hjemmesideadressen på din bank en ekstra gang. For eksempel via et link fra din samling af bogmærker eller favoritsider i din browser.