De digitale svindlere misbruger kendte danskere

I 2015 fik Mascha Vang it-kriminalitet tæt ind på livet, hvor hun fik berøvet både billeder og film fra hendes personlige computer af en digital svindler. Derfor vil Mascha nu som ambassadør for kampagnen "Et klik kan ændre alt" sætte fokus på digital svindel, og på hvordan vi alle kan blive mere sikre på nettet. For digitale svindlere misbruger også kendte danskeres navne til at svindle helt almindelige danskere.

Jeg følte mig overvåget hele tiden. Det var noget af det mest grænseoverskridende. Det lærte mig, at jeg skal tænke mig mere om, før jeg klikker – at jeg ikke skal stole på alle de mails, jeg modtager, eller alt hvad jeg læser på nettet.

Det fortæller Mascha Vang om oplevelsen. Hun vil netop gerne være med til at sætte fokus på, at vi skal være mere bevidste, når vi klikker rundt på nettet.

Jeg er digital hele tiden – jeg gør alting på nettet. Det er fuldstændig afgørende i min hverdag. Derfor skal vi være endnu bedre til at tale om, hvilke digitale fælder vi skal være opmærksomme på, og hvordan vi kan undgå svindlerne.

I en af kampagnens film ser vi Mascha sammen med adfærdsforsker Andreas Lieberoth fra Aarhus Universitet, hvor de sammen gennemgår Maschas mailboks for svindlermails.