Benyt trådløse netværk sikkert

Trådløse netværk (Wi-Fi) sender data som radiobølger. Derfor kan enhver, der er inden for senderens rækkevidde, opsnappe signalerne. Derfor er det vigtigt, at du beskytter dig, når du er logget på et trådløst netværk.

Hvis du bruger et offentligt trådløst netværk (for eksempel på en café eller i en lufthavn), som ikke kræver, at du indtaster et kodeord, er netværket ikke beskyttet. Det betyder, at andre brugere på internettet potentielt kan se de data, du sender og modtager.

Hvis du har et trådløst netværk derhjemme, er det en god idé at beskytte det med et kodeord. Så er det kun de brugere, der kender koden, der kan dele data.

Fire tips til at anvende trådløse netværk sikkert:

  • Undgå at sende følsomme data over åbne trådløse netværk (netværk uden kodeord).
  • Benyt dig af din telefons data via internetdeling, hvis du har mulighed for det. Det er sikrere end åbne trådløse netværk. Husk også at beskytte denne forbindelse med et kodeord, så andre ikke benytter sig af den, uden du ved det.
  • Hvis du har brugt et åbent eller fremmed trådløst netværk, bør du sætte din telefon/computer til at glemme det bagefter. På den måde undgår du, at du senere hen bliver koblet automatisk på netværket, uden du ved det.
  • Beskyt dit trådløse netværk i hjemmet med et stærkt kodeord.