Undgå, at Facebook genkender dit ansigt

Facebook kan benytte sig af ansigtsgenkendelse for at vurdere, om det er dig, der er på et billede eller i en video – også selvom du ikke er blevet tagget.

Det gør de ved at sammenligne nye billeder med dit profilbillede eller billeder, du tidligere er tagget i. Facebook kan bruge ansigtsgodkendelse til at foreslå, at du eller dine venner tagger dig i nye billeder og videoer på Facebook. 

Hvis du ikke ønsker, at Facebook kan genkende dit ansigt, kan du takke nej. Det gør du sådan her:

  • Gå ind på din Facebook-profil, klik på pilen i øverste højre hjørne og vælg “Indstillinger”.
  • Klik på “Ansigtsgenkendelse" i venstre side.
  • Her har du mulighed for at sige nej til, at Facebook må genkende dig i videoer og billeder.