Sådan justerer du, hvem der kigger med

Du kan justere, hvem der må se din profil, hvem der kan sende dig anmodninger om forbindelse elle venskab, og hvem der kan se indholdet på din profil.

Juster, hvem der kigger med på din profil

Facebook: 

Hvis du ønsker at justere, hvem der kan kontakte dig gennem Facebook, gør du sådan her:

  • Gå ind på din Facebook-profil, klik på pilen i øverste højre hjørne og vælg “Indstillinger”.
  • Klik på "Beskyttelse af personlige oplysninger" i venstre side.
  • Under “Sådan kan folk finde og kontakte dig" kan du indstille, hvem der kan sende dig venneanmodninger, og hvem, der kan se listen over dine venner på din profil. Du kan også indstille om søgemaskiner uden for Facebook må linke til din profil.

LinkedIn:

Hvis du ønsker at justere, hvem der kan kontakte dig gennem LinkedIn, gør du sådan her:

  • Gå ind på din Linked-profil, klik på pilen i øverste højre hjørne lige under dit profil-billede og ”dig” og vælg “Indstillinger og privatliv”.
  • Under overskriften “Sådan ser andre din profil og netværksoplysninger” kan du redigere din offentlige profil, og vælge hvilke der er tilgængelige for medlemmer, der ikke er logget ind, søgemaskiner og andre godkendte tjenester. Du kan desuden redigere, hvem der kan se din e-mailadresse.

Instagram:

Hvis du ønsker at justere, hvem der kan kontakte dig gennem Instagram, gør du sådan her:

  • Gå ind på din Instagram-profil, klik på de tre streger i øverste højre hjørne, og vælg tandhjulet “Indstillinger”.
  • Klik på "privatindstillinger".
  • Under “konto og privatindstillinger" kan du indstille din konto til at være privat. Når en konto er privat skal du godkende følgere før de kan se dine opslag. Først når du har accepteret en følger kan I kommunikere via direkte beskeder på Instagram.

Indstil, hvem der har adgang til din profil

Facebook:

Hvis du ønsker at styre, hvem der kan se din profil og lægge billeder på din Facebook-væg, kan du justere dine indstillinger. Det gør du sådan her:

  • Gå ind på din Facebook-profil, klik på pilen i øverste højre hjørne og vælg “Indstillinger”.
  • Klik på "Beskyttelse af personlige oplysninger" i venstre side.
  • Klik på “Tidslinje og tagging” i venstre side.
  • Under “Tidslinje” kan du justere, hvem der kan slå indhold op på din private tidslinje. Du kan også justere, hvem der kan se din tidslinje. 
  • Under “Gennemgang” kan du teste, hvordan din profil ser ud for bestemte personer. Det gør du ved at klikke “Vis som" ud for “Gennemse, hvad andre personer kan se på din tidslinje”. Derefter indtaster du navnet på personen.

LinkedIn:

Hvis du ønsker at styre, hvem der kan se din profil, kan du justere dine indstillinger. Det gør du sådan her:

  • Gå ind på din Linked-profil, klik på pilen i øverste højre hjørne lige under dit profil-billede og ”dig” og vælg “Indstillinger og privatliv”.
  • Under overskriften ”Blokering og anonymitet” kan du vælge om alle på LinkedIn har mulighed for at følge dig, eller om det kun er forbindelser.

Instagram:

Som udgangspunkt kan alle se din profil og opslag på Instagram. Hvis du ønsker at justere, hvem der kan se dine opslag på Instagram, gør du sådan her:

  • Gå ind på din Instagram-profil, klik på de tre streger i øverste højre hjørne, og vælg tandhjulet “Indstillinger”.
  • Klik på "privatindstillinger".
  • Under “konto og privatindstillinger" kan du indstille din konto til at være privat. Når en konto er privat skal du godkende følgere før de kan se dine opslag.