Guide: Vælg om Facebook må genkende dit ansigt

Automatisk ansigtsgenkendelse anvendes mange steder – blandt andet på Facebook. Facebook bruger ansigtsgenkendelse til at foreslå, at enten du eller dine venner tagger dig i nye billeder og videoer. Men det kan du slå fra.

Hvis du ikke har slået ansigtsgenkendelse fra i dine indstillinger på sociale medier, kan du nemt miste kontrollen med, hvem der ser, kan tagge og dermed dele billeder af dig. Din ven får måske et forslag fra Facebook om at tagge dig i et gammelt billede, som du ikke ønsker delt, og pludselig ender det alligevel på din profil.

Facebook bruger ansigtsgenkendelse ved at sammenligne nye billeder med dit profilbillede eller billeder, du tidligere er tagget i. Du kan takke nej til, at Facebook kan genkende dit ansigt.

Sådan gør du 

Gå ind på din Facebook-profil, og klik på pilen i øverste højre hjørne. Vælg “Indstillinger”.

  • Klik på “Ansigtsgenkendelse” i venstre side.
  • Her har du mulighed for at sige nej til, at Facebook må genkende dig i videoer og billeder.
  • Bemærk! Det er ikke alle Facebook-profiler, der har muligheden for at slå ansigtsgenkendelse fra. Det kan være relateret til profiler med profilbilleder, der ikke viser ansigtstræk.

Virker vejledningen ikke?

De sociale medier ændrer løbende på deres indstillinger. Hvis du oplever, at det ikke er muligt at følge vores vejledning, så tip os gerne på . Så retter vi til hurtigst muligt. 

Har du læst?

""

GUIDE: Justér, hvilke annoncer du får

De sociale medier indsamler oplysninger om din brug og aktivitet på mediet. Du kan styre, hvad du får vist, hvis du tjekker indstillingerne.

"bannerbillede få kontrol over deling"

Få kontrol over, hvad der bliver delt om dig

Du sender, måske uden du ved det, mange informationer om dig selv, når du bruger sociale medier.

"Bannerbillede guide 1-2-3"

GUIDE: Få overblik over, hvad de sociale medier ved om dig

Du har selv indflydelse på, hvad de sociale medier skal vide om dig.