Underlige afsenderadresser på mail
Når du modtager en mail med et tilbud, skal du tjekke afsenderens e-mailadresse. Hvis den ikke stemmer overens med afsenderes navn, eller hvis den er meget lang og kompliceret, så er det sandsynligvis fra en utroværdig kilde, og henvendelsen kan meget vel være fup.
Henvendelser fra afsendere, som du ikke har en relation til
Får du mails fra Microsoft om at opdatere Windows, selvom du bruger en Mac-computer? Besked om kontobevægelser fra en bank, du ikke er kunde hos? Eller præmiebeskeder fra konkurrencer, du ikke har deltaget i? Så er der stor sandsynlighed for, at der er tale om svindelbeskeder, der er sendt bredt ud, i håb om at bare nogle enkelte går i fælden.
Præmissen skifter undervejs
Hvis afsenderen beder om én ting i den første henvendelse og en anden ting senere, kan det være tegn på svindel. Fx kan en mail lokke med, at du har vundet konkurrencen eller har mulighed for at gøre et køb til en exceptionel god pris, men når du senere i forløbet modtager bekræftelses-sms’en, er prisen en anden, eller du skal nu indtaste dine NemID/MitID-oplysninger eller oprette et abonnement. Hold derfor øje med, hvad du bliver bedt om, og vær opmærksom på at tjekke priser m.m. i bekræftelses-sms’er.