Borgerrettet kommunikationsindsats skal løfte danskernes digitale sikkerhed

31-10-2018
Borger

Danskernes digitale kompetencer skal løftes, så vi ved, hvordan vi beskytter os bedst muligt mod kriminalitet på nettet og passer på vores informationer. En ny fællesoffentlig indsats skal klæde danskerne bedre på til livet som digitale borgere.

Danmark er et af verdens mest gennemdigitaliserede samfund. Vigtige og fortrolige oplysninger udveksles digitalt mellem borgere, virksomheder og det offentlige. Målet er, at den udvikling skal fortsætte, fordi digitalisering giver store fordele, både for den enkelte og for samfundet.

Derfor arbejder stat, regioner og kommuner sammen om at løfte danskernes digitale sikkerhed og skabe større bevidsthed om de digitale trusler. Som en del af dette fællesoffentlige samarbejde er der i forbindelse med lanceringen af sikkerdigital.dk (den nye offentlige portal om informationssikkerhed) udviklet en række materialer, som borgerne vil kunne møde på de sociale medier, på landets biblioteker og i borgerservicecentrene rundt omkring i landet.

Fælles indsats for øget informationssikkerhed

En række korte film, animationer og små iøjnefaldende GIF’er skal især rammesætte tre temaer; nemlig sikker på Facebooksikker forbruger på nettet og gode råd til bedre sikkerhed. Under disse tre aktuelle temaer er der udviklet en række undersider på sikkerdigital.dk, hvor der formidles vigtig viden og gode råd til, hvordan den enkelte kan få en mere sikker digital hverdag.

Man kan fx få praktiske råd om brugen af stærke kodeord, privatlivsindstillinger på sociale medier, backup af data, indstillinger af automatisk opdatering og gode råd til, hvad man skal tjekke, inden man handler på en helt ny webshop.

Film rammesætter tematikkerne

Som den overordnede introduktion til de tre temaer og til borgernes digitale privatliv generelt er produceret en kort film. Filmen vil bl.a. blive kørt på Facebook via sikkerdigital.dks Facebook-side.