God (sikker) sommer

03-07-2019
Borger

Valuta, solcreme, badevinger og myggespray er håndgribelig sikkerhed på ferien, vi ikke tænker over længere. Men udbyg gerne listen til opdateret telefon og computer med stærke kodeord på begge og på dine sociale tjenester. Tænk over sikker brug af fremmede netværk (Wi-Fi), så er den virtuelle sikkerhed også på plads.

Snyd og online trusler holder ikke ferie

IT-kriminelle er ikke sene til at udnytte, at vores opmærksomhed er et andet sted i ferien. Måske slipper forsøg på at franarre dig et klik på et tvivlsomt link i en mail lettere igennem. Slet tvivlsomme mail med det samme.

Læs mere om phishing og hvad du skal være opmærksom på

Virksomheden kan være feriesårbar

Når chefen er på ferie, er det velkendt, at direktør svindel (CEO-fraud) stiger. Tricket er, at den kriminelle kommer med en historie om, at man var blevet lovet betaling af chefen eller økonomiafdelingen, der så skal snyde den ikke ferierende medarbejder til at overføre penge.

Lav en aftale om hvem, der kan foretage udbetalinger i ferien og hav en fast procedure for godkendelse.

Vi har en samlet en oversigt til virksomheder om bl.a. direktørsvindel(CEO-fraud) her på sikkerdigital.dk

Vær opmærksom på åbne netværk

På hotellet, i lufthaven eller cafeen er der ofte åbne og gratis forbindelser til internettet. Og vi bruger dem med glæde. Du skal dog være opmærksom på, at åbne netværk kan give mulighed for, at andre kan følge med i, hvilke data du sender. Herunder de personfølsomme.

Tre digitale ferietips til netværk

  • Undgå så vidt muligt åbne netværk. Brug data på din telefon i stedet.
  • Indstil din telefon til at glemme de netværk, du ved er åbne - hvis du alligevel kom til at bruge et.
  • Og tjek lige, at børnenes enheder også forbliver sikre.

Læs mere om sikre netværk