Ny og opdateret passwordvejledning fra Center for Cybersikkerhed

21-10-2019
Borger Virksomhed Myndighed

Center for Cybersikkerheds passwordvejledning indeholder opdaterede råd om sikker anvendelse af passwords. Vejledningen er målrettet til IT-ledelsen og IT-driften, men der er også gode råd til private brugere.

Hackernes angrebsmetoder udvikler sig løbende. Center for Cybersikkerhed har derfor revideret sin passwordvejledning, der giver indblik i værktøjer til god passwordsikkerhed.

Sikkerhed og anvendelighed skal balancere

Som brugere har vi mange konti, der skal holdes styr på i en travl hverdag. Samtidig skal vi beskytte vores informationsaktiver. Virksomheder og myndigheder er derfor nødt til at finde en fornuftig balance mellem sikkerhed og anvendelighed og hjælpe medarbejdere til en sikker adfærd gennem awareness-tiltag og understøttende teknologi. Det bidrager passwordvejledningen til.

Passwordvejledningen stiller skarpt på

  • Større anvendelse af fler-faktor godkendelse
  • Ny prioritering af længde over kompleksitet i passwords
  • Behovet for større brug af unikke passwords
  • Anvendelse af passwordmanager
  • Beskyttelse mod ofte anvendte eller tidligere lækkede passwords
  • Begrænsning i brug af tvungne passwordskift.

Mange konti og passwords skaber (stadig) udfordringer

Vi kæmper stadig med at vælge gode passwords. Det viser de stadigt hyppigere lækager af passwords fra kompromitterede internettjenester. Vi kæmper også med at holde styr på de mange konti, vi bruger på internettet, og vælger ofte passwords, der er nemme at huske. Det gør dem også nemmere af gætte. Når vi samtidig genbruger dem på tværs af tjenester øger det risikoen for misbrug. Her kan en passwordmanager og fler-faktor godkendelse hjælpe.

Vejledningen kan du læse på Center for Cybersikkerheds hjemmeside.