Få gode digitale vaner

Mange sikkerhedsbrud sker på grund af fejl og manglende viden blandt medarbejdere. De kan fx bliver narret til at klikke på et usikkert link eller udlevere deres adgangskode.

For at reducere risikoen for, at virksomheden bliver ramt af fx et hackerangreb eller en computervirus, er det afgørende at medarbejdere løbende bliver mindet om de gode digitale vaner. Her er to vigtige skridt mod bedre digitale vaner:

Brug stærke adgangskoder

Brugernavne og adgangskoder er i høj kurs hos it-kriminelle, da det kan give dem adgang til din virksomheds systemer. Det er vigtigt, at I bruger stærke adgangskoder i virksomheden. En stærk adgangskode er lang og unik. Unik betyder, at du ikke må bruge det andre steder. Langt betyder, at det skal være længere end 12 tegn, så er de sværere at gætte for de it-kriminelle.

Få flere tips til blandt andet gode adgangskoder her

Vær skeptisk overfor nye mails

Vær opmærksom på mails med et link til en mistænkelig hjemmeside eller vedhæftede dokumenter, som kan være inficeret med virus. Afsenderen kan også virke troværdig fx en bank eller en anden kendt virksomhed eller myndighed. Disse mails bliver brugt til, at lokke medarbejdere til at overføre penge til et falsk kontonummer eller klikke på et virusinficeret link.

Få flere tips til hvordan du spotter online svindel via mails her