Opdater programmer og styresystemer

It-kriminelle opdager hele tiden nye huller i computerprogrammer, som de kan bruge til at angribe din virksomhed. Hvis du husker at holde dine systemer opdaterede, lukker du hullerne.

Sådan sikrer du dig, at dine systemer altid er opdaterede

Du kan sikre, at der ikke er sikkerhedshuller i dine it-systemer ved at indføre gode opdateringsrutiner.

1. Slå automatisk sikkerhedsopdatering til

Mange programmer kan indstilles til automatisk at blive opdateret, når en ny version er tilgængelig. Slå automatisk opdatering til, hvor det kan lade sig gøre.

2. Opdater alle programmer

Alle it-programmer skal opdateres. Sørg for at opdatere, så snart leverandøren frigiver nye opdateringer. Hvis I har programmer eller systemer, som af en eller anden grund ikke længere opdateres af leverandøren, bør I overveje at investere i nyere versioner.

3. Opdater ofte

Opdateringen af jeres systemer skal ske ofte. Nogle systemer kan indstilles til automatisk at blive opdateret, andre skal I selv sørge for bliver opdateret. Spørg evt. jeres leverandør, hvordan I sikrer, at jeres systemer altid er opdaterede.

Husk at sørge for, at der er taget backup, inden opdateringen går i gang. Så er du sikret, hvis der går noget galt under opdateringen.

4. Udpeg en ansvarlig

Udpeg en person i virksomheden som har ansvaret for, at alle systemer bliver opdateret.

Hvis det er jeres it-leverandør, der står for opdateringen af jeres systemer og programmer, skal I stille krav til deres processer for opdatering af programmer og systemer, så I sikrer, at jeres systemer altid er opdaterede.