Lederens indgang til digital sikkerhed

I dag er en stærk IT-sikkerhed forretningskritisk for din virksomhed. Når du som leder tænker IT-sikkerhed ind i forretningen, er der flere gevinster at hente. På denne side har vi samlet den vigtigste information og vejledning til virksomhedsledere, så I kan styrke IT-sikkerheden i hele organisationen.

Styrk virksomheden

Stærk digital sikkerhed starter hos ledelsen

Virksomhedsledere har typisk mange bolde i luften og fokus på kerneforretningen. IT-sikkerhed er blot et af mange områder, som ledere skal tage stilling til og investere i. Denne sektion er målrettet virksomhedslederen i den mindre eller mellemstore virksomhed, som ønsker at styrke den digitale sikkerhed og minimere risikoen for at blive væltet af en IT-sikkerhedshændelse.

risikovurdering

Find din virksomheds risici

Virksomhedens IT-sikkerhed skal være tilpasset, så den modsvarer den risiko, virksomheden står overfor. Det behøver ikke være indviklet! På denne side finder du et værktøj og en vejledning, som gør det nemmere at arbejde struktureret med virksomhedens risikovurdering. 

Kom i gang med risikovurdering

it-sikkerhedsstrategi

IT-sikkerhedspolitik og beredskabsplan

Med en beredskabsplan og en opdateret IT-sikkerhedspolitik, bliver virksomheden bedre rustet til at håndtere et cyberangreb. På denne side kan du downloade skabeloner til de vigtige IT-sikkerhedsdokumenter.

Gå til IT-sikkerhedspolitik og beredskabsplan

Til bestyrelsen

Sæt digital ansvarlighed på bestyrelsens dagsorden

Ansvaret for din virksomheds digitale ansvarlighed starter i toppen, og det er derfor vigtigt at bestyrelsen er klædt på, til at drøfte digital ansvarlighed.

Få hjælp til at sætte emnet på dagsorden med en guide og tjekliste og læs om, hvordan digital ansvarlighed styrker din forretning.

Gå til bestyrelsesguide

Har du en ekstern IT-leverandør?

Mange virksomheder outsourcer driften af deres IT-systemer og benytter leverandører til fx cloudløsninger og IT-serviceydelser. Derfor er det vigtigt, at du stiller krav til, at der er styr på sikkerheden hos dine leverandører.

Læs mere om leverandørsikkerhed her

TEMA: SIKKER DIGITAL ADFÆRD

Styrk medarbejdernes IT-sikkerhed

Medarbejderne er et vigtigt værn mod digitale angreb på virksomheden. Derfor er det vigtigt, at alle medarbejdere løbende bliver trænet i god IT-sikkerhedsadfærd. 

Styrk medarbejdernes IT-sikkerhedsadfærd

tema: sikker digital adfærd

Sikker hjemmearbejdsplads

Uanset om man arbejder på kontoret eller hjemmefra, er den digitale sikkerhed i hverdagen vigtig. Både blandt medarbejdere og ledelsen. 

Skab en sikker hjemmearbejdsplads 

tema: sikker digital adfærd

Arbejde på farten?

Bliv mere IT-sikker når der arbejdes på caféen, i lufthavnen eller på forretningsrejser.

Beskyt dig på offentlige trådløse netværk

Gå til Center for Cybersikkerheds vejledning til arbejde på rejsen

Online værktøj - Sikkerhedstjekket

Brug Sikkerhedstjekket til at undersøge, om niveauet af jeres IT-sikkerhed er godt nok, og få styr på, hvor du kan styrke jeres sikkerhed, så I står stærkere i tilfælde af fx ransomware (online afpresning), phishing eller insiderangreb.

Tag sikkerhedstjekket (på virksomhedsguiden)

Gratis tilbud og værktøjer fra andre aktører

Få overblik over de gratis tilbud fra andre organisationer og myndigheder, som kan styrke din virksomheds digitale sikkerhed. Find blandt andet online test, vejledninger, e-læring og apps der hjælper din virksomhed og medarbejdere.

Gå til overblik over gratis tilbud

Standarder - sæt sikkerheden i system

Der findes en række standarder, som kan understøtte arbejdet med cyber- og informationssikkerhed i virksomheden. De fleste virksomheder vil kunne finde nyttig inspiration i standarderne - også uden at følge standarderne fra ende til anden.

Læs om de mest anvendte standarder 

De 7 råd om IT-sikkerhed i virksomheden

1 ud af 4 små og mellemstore virksomheder har ikke implementeret de mest essentielle IT-sikkerhedstiltag. For at komme dette problem til livs har vi samlet en guide til 7 gode råd om IT-sikkerhed. Rådene giver viden og værktøjer, som kan styrke den basale IT-sikkerhed.

Følg de 7 råd om IT-sikkerhed

Mere relevant indhold

Casehistorier

8 videofortællinger om danske virksomheders erfaringer med cyberangreb.

Mød de 8 virksomheder

Hvad truer din virksomhed?

Se hvad der truer din virksomhed og hvad du skal gøre, hvis du bliver ramt. 

Læs om truslerne her 

Test og værktøjer

Her får du konkrete værktøjer, som kan styrke virksomhedens digitale sikkerhed. 

Gå til test og værktøjer