Virksomhed

Lederens overblik

Som virksomhedsleder har du ansvaret for, at IT-sikkerheden i din virksomhed er i orden. Bare det mindste hul kan være en åbning for ubudne gæster. Her på siden får du mulighed for at sætte dig i hackerens sted og lære om typiske trusler mod virksomhederne. Du får også to brugbare hjælpepakker, som hjælper dig til at aktivere leverandører og medarbejderes digitale forsvar – til gavn for din virksomhed.

Sæt dig i hackerens sted

Oplev hvordan typiske trusler mod danske virksomheder udfolder sig i tre fiktive cases nedenfor

Den personlige mail

Oplev hvordan man som hacker låser al data i en virksomhed ved hjælp af lidt let stalking på sociale medier og et indbydende tilbud.

Se hvordan phising virker

Det falske wi-fi

Oplev hvor nemt man som hacker får fat i passwords, der giver adgang til en virksomheds IT-systemer, når medarbejderne logger på et falsk wi-fi.

Se hvordan et falsk wi-fi narrer medarbejdere

""

Den falske direktør

Oplev hvordan man som hacker kun ved hjælp af direktørens navn og én enkelt e-mail påtager sig en falsk identitet og narrer medarbejderne, mens direktøren er på ferie.

Se hvordan hackerne udnytter ferietid

Brug leverandørpakken

Ansvar: Virksomhedslederen
Udførende: IT-leverandør og evt. IT-ansvarlig
Hjælpepakken består af to dele: 1) et spørgeskema med de vigtigste spørgsmål til din IT-leverandør om din virksomheds IT-sikkerhed og 2) en vejledning til at forstå din IT-leverandørs besvarelser og gå i dialog om dem.

 

Læs mere om leverandørpakken her

Download spørgeskema her

Download vejledning her

Gør dine medarbejdere klogere

Ansvar: Virksomhedslederen og/eller den IT-ansvarlige

Udførende: Administrationen, den IT-ansvarlige i virksomheden og/eller en personaleleder

Medarbejderpakken består af en række kommunikationsmaterialer (præsentation, plakater, screensavers til computeren mv.), som gør medarbejdere klogere på de væsentligste risikofaktorer og de nødvendige forholdsregler, de selv kan tage. Materialerne er udarbejdet både på dansk og på engelsk.

Læs mere om medarbejderpakken her

Download danske materialer her (zip)

Download engelske materialer her (zip)

 

""

Sikkerhedstjekket

Test virksomhedens it-sikkerhedsniveau og få en rapprot med anbefalinger til hvor du bør sætte ind for at forbedre den digitale sikkerhed.

Tag sikkerhedstjekket (eksternt link)

PrivacyKompasset

Få en status på, hvordan I håndterer personopysninger i virksomheden og få overblik over hvad I skal gøre, for at efterleve lovkravene.

Gå til Privacykompasset (eksternt link)