Du angriber i ferien

For en hacker som dig er ferietid en særligt god tid, for her er paraderne oftest nede i de mindre virksomheder. Læs med her og se, hvor let du som hacker kan give sig ud for at være virksomhedslederen, mens lederen selv er på ferie, og få adgang til virksomhedens systemer.

Du starter med at finde navnet på direktøren. Lad os sige, at han hedder John Pedersen. Det er nemt at finde ud af, hvornår John er på ferie. Han poster nemlig gladeligt billeder af sig selv og familien ved poolen i Phuket. 

Du kigger på kommentarerne. En fyr ved navn Carl Emil Borghøj har liket et af billederne. “Ser skønt ud, chef. Noget sjovere end her på kontoret. Men jeg holder skansen lidt endnu.” 

Du har nu alt du skal bruge for at lave en lynhurtig gang CEO-fraud. Du opretter en falsk mailkonto og giver den navnet  og skriver en mail til Carl Emil:

Hej Carl Emil,

Kan du hjælpe mig? Det gik lidt hurtigt med at komme ud ad døren til Thailand, og jeg fik ikke sendt vedhæftede faktura på 48.663 DKK fra RV Consult til betaling. Kan du ikke få den betalt i dag? Ellers ryger aftalen.

Takker 

John

Du laver en falsk faktura ved at trylle lidt i Photoshop, sætter dit kontonummer på, vedhæfter mailen og trykker ”Send”. Og så kan du bare læne dig tilbage og se, om Carl Emil tør sige nej til at hjælpe sin chef.