Du opretter et falsk wi-fi

Som hacker er du vild med gratis wi-fi – især på offentlige steder med mange mennesker. Falsk wi-fi bruges ofte til hurtigt at få fat i passwords og finde frem til de virksomhedsdata, der måske synes ligegyldige for andre, men netop er værdifulde for virksomheden selv – og derfor også for dig som hacker. Læs med her og se, hvor nemt det er at snyde med et falsk wi-fi.

Lige ved siden af et erhvervskontor, ligger der en café. Lad os sige, at den hedder Café Bønnen. Her kommer medarbejderne ofte for at drikke en kop kaffe, tjekke mails eller arbejde i ro og fred. Det er et godt sted at sætte dit angreb ind.

Du har købt en lille router for under 1.000 kroner og fundet en god brugsvejledning via en hurtig søgning på Google. Du kalder dit netværk for Bønnen Gratis wi-fi – og så er det bare at vente.

Caféens gæster ser det gratis netværk og tænker, at det er skønt, at caféen har et åbent og gratis netværk, så de hopper på med deres arbejdscomputere og mobiltelefoner.

Nu kan du sidde og overvåge deres trafik. Og når én af dem logger ind på virksomhedens servere, så – haps! – snapper du deres password. Nu er der fri adgang til virksomhedens systemer – og du kan tilmed liste nogle små programmer, såkaldt malware, ind på deres enheder. Det er en fest – og du kan bruge det samme trick i lufthavne, på messer, konferencecentre, banegårde og alle andre steder med mange mennesker.

Er du sikker på, at der er helt styr på it-sikkerheden i din virksomhed?

Kom et skridt videre med vores hjælpepakker:

Brug leverandørpakken

Ansvar: Virksomhedslederen

Udførende: IT-leverandør og evt. IT-ansvarlig

Hjælpepakken består af to dele: 1) et spørgeskema med de vigtigste spørgsmål til din IT-leverandør om din virksomheds IT-sikkerhed og 2) en vejledning til at forstå din IT-leverandørs besvarelse og gå i dialog om dem.

Læs mere om leverandørpakken her

Download spørgeskema her

Download vejledning her

Gør dine medarbejdere klogere

Ansvar: Virksomhedslederen og/eller den IT-ansvarlige

Udførende: Administrationen, den IT-ansvarlige i virksomheden og/eller en personaleleder

Medarbejderpakken består af en række kommunikationsmaterialer (præsentation, plakater, screensavers til computeren mv.), som gør medarbejdere klogere på de væsentligste risikofaktorer og de nødvendige forholdsregler, de selv kan tage. Materialerne er udarbejdet både på dansk og på engelsk.

Læs mere om medarbejderpakken her

Download danske materialer her (zip)

Download engelske materialer her (zip)