Virksomhed

Sammen mod cybertrusler

Danske virksomheder deler deres historier om cyberangreb. Se virksomhedernes videofortællinger om oplevelsen af at blive ramt, om konsekvenserne for deres virksomhed og hvordan de kom videre.

Tør du tale åbent om hackerangreb?

It-sikkerhed er for de fleste små og mellemstore virksomheder en kompleks og ressourcekrævende opgave, som er udfordrende at håndtere i en travl hverdag, hvor alle medarbejdere løber stærkt for at fokusere på kerneforretningen og den daglige drift.

Samtidig oplever stadigt flere virksomheder at blive udsat for digitale tyverier, hackerangreb og andre it-sikkerhedsnedbrud, som i de værste tilfælde koster virksomhederne dyrt i mistede data, tabt omsætning eller lavere tillid fra kunderne.

Her fortæller syv danske virksomheder i en række videocases om de hackerangreb og digitale tyverier, som de på egen krop har mærket alvoren af, og som i dag har givet dem værdifulde erfaringer med digital sikkerhed i virksomheden. 

For at sætte fokus på vigtigheden af at styrke den digitale sikkerhed i danske virksomheder og fremme en større åbenhed om cyberangreb blandt SMV’er ønsker de syv virksomheder at dele deres oplevelser og erfaringer med andre, som risikerer at stå i samme situation.

Ny kampagne for åbenhed om cyberangreb

Casehistorierne er en del af en ny landsdækkende informationskampagne, som Erhvervsstyrelsen står bag.

Kampagnen skal kickstarte debatten om vigtigheden af åbenhed om cyberangreb og andre it-sikkerhedshændelser i danske virksomheder.

Casehistorierne er udarbejdet med støtte fra Industriens Fond.

Logo - industriens fond

Brudt tillid er den største omkostning

Se hvad der skete, da Bahne Sørensen A/S blev ramt af et omfattende hackerangreb og få gode råd fra deres administrerende direktør.

Se video og læs om Bahnes oplevelser

De fangede hackeren

Gul og gratis blev ramt af et målretttet hackerangreb. Se hvordan det lykkedes at sikre beviser og fange den it-kriminelle.

Se video og læs mere om Gul og Gratis' oplevelser

IT-sikkerhed kan sagtens være sjovt

Hackere tog NRGis servere som gidsler. Det fik energiselskabet til at sætte ekstra fokus på it-sikkerheden. På en sjov måde som virker.

Se video og læs mere om NRGis oplevelser

Den længste påske jeg har oplevet

Digitalt tyveri betød at Phoenix Design Aid mistede flere hundrede tusind filer. Men virksomheden nægtede at betale løsesum til hackerne.

Se video og læs om Phoenix Design Aids oplevelser

Jeg risikerede at miste mit firma

Et uforvarende klik på et inficeret link satte forretningen på spil i Roskilde Teltudlejning.

Se video og læs mere om Roskilde Teltudlejnings oplevelser

""

Professionelle angreb kræver professionel forberedelse

Krav om løsesummer og mystiske cryptolockere. Abena-koncernen blev ramt af et voldsomt hackerangreb.

Se video og læs mere om Abenas oplevelser

På en almindelig dag gik vores virksomhed pludselig i sort

Et klik på et falsk link var nok til at låse alle dokumenterne hos SOS Vikar.

Se video og læs mere om SOS Vikars oplevelser