Ansvarlig brug af data i din virksomhed

Her kan du finde vejledning og værktøjer, som kan hjælpe dig i gang eller videre med ansvarlig datahåndtering og dataetik i din virksomhed.

Beskyttelse af data

Beskyttelse af data

Brugdata.dk tilbyder en nem adgang til at finde information om reglerne for anvendelse af data. Du får svar på konkrete spørgsmål om bl.a. sikring af data, databaser og online platforme.

Gå til brugdata.dk

""

Test din algoritme for bias

Med biastesten kan du, ved at besvare 6 spørgsmål, teste bias I dit datadrevne system – det gør det nemmere at finde og sætte fokus på eventuelle etiske skævheder i dit datadrevne system.

Tag biastesten

Test for gennemsigtighed

Med testen for gennemsigtighed kan du teste og højne gennemsigtigheden i dit datadrevne system – det gør det nemmere at spore og forklare beslutninger, der tages af systemet.

Tag test for gennemsigtighed

Mere information

Hvad er dataetik?

Dataetik handler om ansvarlig og bæredygtig brug af data i din virksomheds datahåndtering. Dataetik er bl.a. vigtigt i forhold til at bevare og højne jeres kunders tillid.

Dataetik er ikke bare et spørgsmål om at overholde lovgivningen, men om at behandle andres data med respekt og gøre det rigtige, selv når ingen kigger.

Bliv klogere på dataetik