Borger

Gode råd, når du er på sociale medier

Det går stærkt med deling af information på de sociale medier. Dine informationer er dine egne, og det er en god idé, at du holder styr på dem.

De vigtigste råd

Sociale medier

Få kontrol over, hvad der bliver delt om dig

Det er ikke altid, vi har styr på, hvad det er vi deler. Brug lidt tid på at kontrollere dine indstillinger.

Sociale medier

Del ikke intime billeder

Når du deler billeder digitalt, mister du delvist kontrollen med dem. Krænkende eller intime billeder kan hurtigt deles.

Hvad deler du?

Tag kontrol over, hvad du deler

Deler du hele dit liv til jobsamtalen? Når du deler billeder og informationer på de sociale medier, mister du delvis kontrollen over dem.

 

Sociale medier

Del med omtanke

Det er sjovt at dele billeder med venner og familie. Måske bliver billeder af dig selv også delt. Få styr på, hvad der må deles.

Sociale medier

Tjek om konkurrencen er falsk

Der er udsigt til fine præmier i konkurrencer på de sociale medier. Desværre er en del af dem fup og helt uden gevinst. Se hvad du skal kigge efter.

Lær om sikkerhed på sociale medier

Test dig selv: Er I på sociale medier?

Prøv en test, tag en challenge og få gode råd om svindel på sociale medier. Særligt for børn og unge der er på Facebook og Instagram.

GUIDE: Justér, hvem du deler med

Det kan være vanskeligt at vide, hvem du rent faktisk deler dit indhold med. Få styr på dine indstillinger, og følg guiden, så du kan kontrollere, hvem du deler med.

Guide: Justér, hvem der kigger med på din profil

Ved du, hvem og hvor mange der kan se din profil, sende dig anmodninger og se, hvad du deler? Måske har du aldrig fået tjekket indstillingerne for, hvem der skal kunne se din profil. Men det kan du nemt gøre med denne guide.

GUIDE: Justér, hvem der kan tagge dig

Få kontrol med, når venner, bekendte eller helt fremmede tagger dig i billeder på sociale medier. Se i guiden, hvordan du justerer dine indstillinger.

GUIDE: Justér, hvilke annoncer du får

De sociale medier indsamler oplysninger om din brug og aktivitet på mediet. Du kan styre, hvad du får vist, hvis du tjekker indstillingerne.

Guide: Slet din profil på sociale medier

Hvis du ikke længere ønsker at benytte et socialt medie, som du har en profil på, bør du slette den.