GUIDE: Justér, hvem der kigger med på din profil

Ved du, hvem og hvor mange der kan se din profil, sende dig anmodninger og se, hvad du deler? Måske har du aldrig fået tjekket indstillingerne for, hvem der skal kunne se din profil. Men det kan du nemt gøre med denne guide.

""

Der er måske visse opslag, du kun vil have, at dine nærmeste venner skal se. Andre, som du gerne vil lægge offentligt op. Og måske vil du også gerne styre, hvem der kan følge dig i det hele taget. Det kan du alt sammen få kontrol over ved at justere dine indstillinger.

I guiden får du trin for trin-vejledning i, hvordan du:

  • justerer, hvem der kan kontakte dig
  • justerer, hvem der kan se og har adgang til din profil

Sådan justerer du, hvem der kan kontakte dig

Facebook:

Hvis du ønsker at justere, hvem der kan kontakte dig gennem Facebook, gør du sådan her:

  • Gå ind på din Facebook-profil, klik på pilen i øverste højre hjørne, og vælg “Indstillinger og privatindstillinger” (facebook.com/settings).
  • Klik på ”Beskyttelse af personlige oplysninger” i venstre side.
  • Under “Sådan kan folk finde og kontakte dig” kan du indstille, hvem der kan sende dig venneanmodninger, og hvem der kan se listen over dine venner på din profil. Du kan også indstille, om søgemaskiner uden for Facebook må linke til din profil.

LinkedIn:

Hvis du ønsker at justere, hvem der kan kontakte dig gennem LinkedIn, gør du sådan her:

  • Gå ind på din LinkedIn-profil, klik på pilen i øverste højre hjørne lige under dit profilbillede og ”Dig”, og vælg “Indstillinger og privatliv”.
  • Under overskriften “Sådan ser andre din profil og netværksoplysninger” kan du redigere din offentlige profil og vælge, hvilke der er tilgængelige for medlemmer, der ikke er logget ind, søgemaskiner og andre godkendte tjenester. Du kan desuden redigere, hvem der kan se din e-mailadresse.

Instagram:

Hvis du ønsker at justere, hvem der kan kontakte dig gennem Instagram, gør du sådan her:

  • Gå ind på din Instagram-profil, klik på de tre streger i øverste højre hjørne, og vælg tandhjulet “Indstillinger”.
  • Klik på ”Privatindstillinger”.
  • Under “Konto og privatindstillinger” kan du indstille din konto til at være privat. Når en konto er privat, skal du godkende følgere, før de kan se dine opslag. Først når du har accepteret en følger, kan I kommunikere via direkte beskeder på Instagram.

Justér, hvem der har adgang til din profil

Facebook:

Hvis du ønsker at styre, hvem der kan se din profil og lægge billeder på din Facebook-væg, kan du justere dine indstillinger. Det gør du sådan her:

  • Gå ind på din Facebook-profil, klik på pilen i øverste højre hjørne, og vælg “Indstillinger”.
  • Klik på ”Beskyttelse af personlige oplysninger” i venstre side.
  • Klik på “Tidslinje og tagging” i venstre side.
  • Under “Tidslinje” kan du justere, hvem der kan slå indhold op på din private tidslinje. Du kan også justere, hvem der kan se din tidslinje.
  • Under “Gennemgang” kan du teste, hvordan din profil ser ud for bestemte personer. Det gør du ved at klikke “Vis som” ud for “Gennemse, hvad andre personer kan se på din tidslinje”. Derefter indtaster du navnet på personen.

LinkedIn:

Hvis du ønsker at styre, hvem der kan se din profil, kan du justere dine indstillinger. Det gør du sådan her:

  • Gå ind på din LinkedIn-profil, klik på pilen i øverste højre hjørne lige under dit profilbillede og ”Dig”, og vælg “Indstillinger og privatliv”.
  • Under overskriften ”Blokering og anonymitet” kan du vælge, om alle på LinkedIn skal have mulighed for at følge dig, eller om det kun er forbindelser.

Instagram:

Som udgangspunkt kan alle se din profil og opslag på Instagram. Hvis du ønsker at justere, hvem der kan se dine opslag på Instagram, gør du sådan her:

  • Gå ind på din Instagram-profil, klik på de tre streger i øverste højre hjørne, og vælg tandhjulet “Indstillinger”.
  • Klik på ”Privatindstillinger”.
  • Under “Konto og privatindstillinger” kan du indstille din konto til at være privat. Når din konto er privat, skal du godkende følgere, før de kan se dine opslag.

Har du læst?

GUIDE: Justér, hvem der kan tagge dig

Få kontrol med, når venner, bekendte eller helt fremmede tagger dig i billeder på sociale medier. Se i guiden, hvordan du justerer dine indstillinger.

Gode råd: Få kontrol over, hvad der bliver delt om dig

Vi har ikke altid styr på, hvad der bliver delt om os på sociale medier. Men i dine indstillinger kan du faktisk kontrollere, hvad der bliver delt.

GUIDE: Justér, hvem du deler med

Det kan være vanskeligt at vide, hvem du rent faktisk deler dit indhold med. Få styr på dine indstillinger, og følg guiden, så du kan kontrollere, hvem du deler med.