Guides ved identitetstyveri

Er uheldet ude, og er dit MitID eller CPR-nummer blevet kompromitteret, er det vigtigt, at du reagerer på det. Vi har lavet to guides, der kan hjælpe dig til at sikre dine personlige oplysninger, hvis du opdager eller mistænker, at du har været udsat for identitetstyveri.

Godt i gang!

Sådan bruger du vores guides

  • Du kan bruge guiden på flere måder: Du kan følge den fra start til slut, men du kan også klikke dig frem til de emner, som er vigtigst for dig.
  • Følg guiden på en computer eller tablet for bedste visning. På mobilen fungerer guiden bedst i landscape-visning.
husk

Hvis dit CPR-nummer er faldet i de forkerte hænder

  • Opret en kreditadvarsel på Borger.dk
  • Vær opmærksom på målrettede angreb, da svindlere kan have adgang til dine specifikke oplysninger
    • Svindlere kan fx ringe og udgive sig for at være fra din bank eller politiet med specifikke oplysninger om dig fra datalækket og derved bruges til at afpresse dig.
  • Lav en anmeldelse til politiet ved den mindste mistanke om misbrug af dine personlige oplysninger på 114 eller på politi.dk

Hvis dit CPR-nummer er blevet kompromitteret, så følg nedenstående guide, der giver dig et trinvist overblik over de handlinger, du skal foretage dig for at komme sikkert videre.

Hvis dit MitID er blevet kompromitteret, så følg nedenstående guide, der giver dig et trinvist overblik over de handlinger, du skal foretage dig for at komme sikkert videre.

Flere gode råd til din digitale sikkerhed

Sådan spotter du: Falske mails

Du kan - via mail eller sms -  blive bedt om at udlevere personlige oplysninger. Her er, hvad du skal være opmærksom på.

Beskyt dine personlige oplysninger

Du beskytter dine personlige oplysninger bedst, hvis du undgår at dele dem. Her er nogle gode råd. 

Sådan spotter du: Falske beskeder

Du kan - via mail eller sms -  blive bedt om at udlevere personlige oplysninger. Her er, hvad du skal være opmærksom på.