IoT: Beskyt virksomhedens internet-forbundne enheder

Internet-forbundne enheder kan udgøre en risiko for virksomhedens digitale sikkerhed, men det er mange virksomheder ikke bevidste om. Her finder du en guide til, hvad virksomheden bør gøre, både før og efter køb, for at sikre sig.

Hvad er en IoT-enhed?

IoT er en forkortelse af Internet Of Things. Det er teknologier, der sammenkobler produkter og systemer via internettet, så produkterne er i stand til at sende eller modtage data. Virksomheder kan fx bruge IoT-enheder til at videoovervåge et kontor, fjernstyre temperaturen i en bygning eller se, hvornår en maskine skal serviceres. Hver fjerde danske virksomhed benytter IoT-enheder til fx måling, styring og overvågning gennem internetforbundne sensorer. IoT kan optimere en lang række processer og muliggøre nye forretningsmuligheder - og i takt med at enhederne bliver billigere, forventes det, at flere virksomheder vil investere i dem.

Eksempler på IoT-enheder:

  • Overvågningskameraer

  • Pumper

  • Termostater

  • Varmesensorer

  • Printere

  • … og alt, der kan betjenes via nettet eller en telefon 

IoT-enheder kan hackes

Mange virksomheder er ikke klar over, at deres IoT-enheder kan udgøre et alvorligt sikkerhedsproblem - for både dem selv og andre. De ser IoT som fysiske produkter og glemmer, at de er koblet til nettet og derfor kan hackes. Hackere kan bruge dårligt beskyttede IoT-enheder som springbræt til at få adgang til virksomhedens øvrige computernetværk. Det kan fx betyde, at en virksomheds produktion går i stå, eller at IT-kriminelle får adgang til fortrolige oplysninger som bankoplysninger. 

Vidste du, at over 25 pct. af alle cyberangreb mod virksomheder i 2025 antages at ske via IoT-enheder? 

Læs mere i rapport fra AIOTI

Kom i gang med at sikre IoT-enhederne

IoT-guide
 
Guide, der hjælper virksomheder til at købe sikre IoT-enheder og hvordan de sikres korrekt.

Download CFCS IoT-guide (eksternt link)
 

Leverandørpakken

Leverandørpakken kan hjælpe virksomheder med, at få overblik over deres IT-leverandørers digitale sikkerhed.

Download spørgeskema og vejledning her (zip)

Senest opdateret 21-12-2023