Guide: Justér, hvem der kan tagge dig

Du har måske prøvet at blive tagget i et opslag, som du ikke ønsker at være en del af. Det er ikke altid nemt at overskue, hvad der bliver delt om os på sociale medier. Men ved at justere dine indstillinger kan du bedre holde styr på, hvad du bliver tagget i.

""

Ønsker du at have mere kontrol med, hvad venner, bekendte eller helt fremme lægger op på sociale medier om dig, når de fx tagger dig i opslag og på billeder? Så skal du justere dine indstillinger på de sociale medier.

Sådan gør du

Facebook:

Når du justerer dine indstillinger, får du mulighed for at godkende alt, du bliver tagget i, før andre får mulighed for at se det.

  • Gå ind på din Facebook-profil, klik på pilen i øverste højre hjørne, og vælg “Indstillinger”.
  • Klik på “Tidslinje og tagging” i venstre side.
  • Under “Gennemgang” kan du vælge, om du vil gennemgå alle opslag, du bliver tagget i, før andre kan se dem.

LinkedIn:

På LinkedIn kan du vælge, at det ikke er muligt for andre at nævne eller tagge dig.

  • Gå ind på din LinkedIn-profil, klik på pilen i øverste højre hjørne lige under dit profilbillede og ”Dig”, og vælg “Indstillinger og privatliv”.
  • Under overskriften ”Sådan ser andre din aktivitet på LinkedIn” kan du sige ja/nej til, om andre må nævne eller tagge dig i indlæg, kommentarer eller fotos.

Instagram:

Når du justerer dine indstillinger på Instagram, får du mulighed for at godkende alt, du bliver tagget i, før andre får mulighed for at se det. Det gør du ved at gå ind på din Instagram-profil. Husk, at Instagram fungerer bedst på mobile enheder.

  • Klik på menulinjen (tre streger øverst til højre). Klik derefter på det lille tandhjul nederst til højre, og vælg ”Privatindstillinger”.
  • Under overskriften ”Tags” kan du slå funktionen ”Tilføj automatisk” fra. Derved får du hver gang mulighed for selv at godkende, om et billede eller en video, hvor du er tagget, bliver synlig på din profil.

Virker vejledningen ikke?

De sociale medier ændrer løbende på deres indstillinger. Hvis du oplever, at det ikke er muligt at følge vores vejledning, så tip os gerne på . Så retter vi til hurtigst muligt. 

Har du læst?

""

Gode råd: Få kontrol over, hvad der bliver delt om dig

Vi har ikke altid styr på, hvad der bliver delt om os på sociale medier. Men i dine indstillinger kan du faktisk kontrollere, hvad der bliver delt.

""

GUIDE: Justér, hvem du deler med

Det kan være vanskeligt at vide, hvem du rent faktisk deler dit indhold med. Få styr på dine indstillinger, og følg guiden, så du kan kontrollere, hvem du deler med.

""

GUIDE: Justér, hvem, der kigger med

Ved du, hvem og hvor mange der kan se din profil, sende dig anmodninger og se, hvad du deler? Måske har du aldrig fået tjekket indstillingerne for, hvem der skal kunne se din profil. Men det kan du nemt gøre med denne guide.