Guide: Få overblik over, hvad de sociale medier ved om dig

Vi har profiler på Facebook, LinkedIn, Instagram og en række andre sociale medier. Når vi opretter vores profiler, er vi ikke altid opmærksomme på, at vi også siger ja til, at de må opbevare en række oplysninger om os. Du kan justere dine privatlivsindstillinger, og ved at følge et par enkelte trin kan du få styr på og overblik over, hvad de sociale medier ved om dig.

""

Når du har en profil på et socialt medie, har du også ofte uden at tænke over det accepteret, at de sociale medier fx har oplysninger om dine interesser, hvor du befinder dig, eller hvem du kommunikerer med. Det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de sociale medier ved om dig. Særligt, fordi vi også tagger og deler om hinanden på livet løs. Men du kan nemt downloade et samlet overblik ved at følge et par enkelte trin.

Sådan gør du

Facebook:

  • Gå ind på din Facebook-profil, klik på pilen i øverste højre hjørne, og vælg “Indstillinger”.
  • Klik på “Dine Facebookoplysninger” i venstre side.
  • Under “Få adgang til dine oplysninger” har Facebook lavet et samlet overblik over alle de oplysninger, de har om dig. Dem kan du se ved at klikke på hver enkelt kategori.
  • Under “Download dine oplysninger” kan du downloade det samlede overblik til din computer. Når du klikker på “Opret fil”, vil du modtage en notifikation i Facebook, så snart din fil er klar. Klik på notifikationen, og indtast dit kodeord til Facebook for at downloade den samlede mappe.

Instagram:

  • Gå ind på din Instagram-profil. Vær opmærksom på, at Instagram fungerer bedst på mobile enheder. Klik på menulinjen (tre streger øverst til højre). Klik derefter på det lille tandhjul nederst til højre, og vælg ”Sikkerhed”.
  • Under overskriften ”Download data” kan du anmode om at downloade en fil med dine billeder, kommentarer, profiloplysninger m.m.
  • Under overskriften ”Adgang til data” kan du desuden dykke ned i kontooplysninger, profiloplysninger, forbindelse, kontoaktivitet, historieaktivitet og annoncer.

LinkedIn:

  • Gå ind på din LinkedIn-profil, klik på pilen i øverste højre hjørne lige under dit profilbillede og ”Dig”, og vælg “Indstillinger og privatliv”.
  • Under overskriften ”Sådan behandler LinkedIn dine data” skal du klikke på “Download dine oplysninger”.
  • Her har LinkedIn lavet et samlet overblik over dine kontooplysninger, indlæg, forbindelser m.m. Bemærk, det tager 24 timer at generere rapporten.
Tip os

Virker vejledningen ikke?

De sociale medier ændrer løbende på deres indstillinger. Hvis du oplever, at det ikke er muligt at følge vores vejledning, så tip os gerne på sikkerdigital@digst.dk. Så retter vi til hurtigst muligt. 

Har du læst?

Gode råd: Få kontrol over, hvad der bliver delt om dig

Vi har ikke altid styr på, hvad der bliver delt om os på sociale medier. Men i dine indstillinger kan du faktisk kontrollere, hvad der bliver delt.

Gode råd: Del billeder med omtanke

Vi deler billeder på livet løs. Måske deler du også et billede af dine børn eller venner. Få styr på, hvad du må dele.

Guide: Justér, hvem der kigger med på din profil

Ved du, hvem og hvor mange der kan se din profil, sende dig anmodninger og se, hvad du deler? Måske har du aldrig fået tjekket indstillingerne for, hvem der skal kunne se din profil. Men det kan du nemt gøre med denne guide.